Management

Management

Elizabeth Elting
Elizabeth Elting
Co-CEO

Liz Elting was medeoprichter van TransPerfect in 1992. TransPerfect is inmiddels uitgegroeid tot de grootste particuliere aanbieder van taalkundige en zakelijke oplossingen ter wereld. TransPerfect heeft zijn hoofdkantoor in New York, ruim 4.000 werknemers en meer dan 90 vestigingen in steden over de hele wereld. Elting heeft vele prijzen gekregen voor haar uitstekende ondernemerschap en haar inzet voor de ontwikkeling van vrouwen aan de top, waaronder de “Entrepreneurial Excellence” Award for Customer Service van het tijdschrift Working Woman, de “Entrepreneur of the Year” Award van Ernst and Young, de “Woman of the Year” Award van American Express en het tijdschrift Entrepreneur , de “Distinguished Alumnae” Award van NYU Stern’s Women in Business, de “Women Worth Watching” Award van het tijdschrift Diversity Journal, en als meest recente: de “Women of Power & Influence” Awards door de Amerikaanse nationale organisatie voor vrouwen.

Over Elting is geschreven in verschillende boeken, waaronder “American Dream: Interviews with Industry-Leading Professionals” van Jason Navallo, de New York Times-bestseller “Succeed by Your Own Terms” (McGraw-Hill), “Leadership Secrets of the World’s Most Successful CEOs” (Dearborn Trade Publishing) en “Straight Talk About Starting and Growing Your Business” (McGraw-Hill). Ze verschijnt regelmatig in de pers, zoals in The New York Times, The Wall Street Journal, Forbes, O (The Oprah Magazine), The Financial Times, Reader’s Digest, Huffington Post, en Crain’s New York Business.

TransPerfect heeft dankzij de gedrevenheid en de visie van Elting achtmaal de Inc. 5000 Award gewonnen, behoorde zes keer tot de Deloitte Technology Fast 500 en heeft meerdere Stevie Awards gekregen, waaronder “Company of the Year” en “Fastest Growing Tech Company of the Year” in 2016. In Crain’s New York Business werd TransPerfect elf achtereenvolgende jaren genoemd als een van de grootste particuliere bedrijven en tien keer als een van de grootste bedrijven met een vrouwelijke eigenaar. Het bedrijf is winnaar van de SmartCEO Corporate Culture Awards 2015, en werd tijdens de IMPACT15 Conference door de Internet Marketing Association uitgeroepen tot “Best Translation Solution”. Bovendien is TransPerfect volgens Entrepreneur en de Women President’s Organisation een van de snelst groeiende bedrijven in Noord-Amerika die een vrouw als eigenaar hebben of door een vrouw worden geleid.

Elting is lid van de Trinity College Board of Trustees en regelmatig gastspreker op NYU en Columbia Business Schools. Ze is oprichter en ambassadeur van de ‘Circle of Red’ van de American Heart Association, bestuurslid van de Enterprising Women Advisory Board en lid van de Zenith Group van de Women Presidents’ Organization.

Elting heeft een MBA in Finance en International Business van de New York University Stern School of Business en een BA in Moderne Taal- en Letterkunde van het Trinity College in Hartford, Connecticut.

 

 
Phil Shawe
Phil Shawe
Co-CEO

Phil Shawe was medeoprichter van TransPerfect in 1992. TransPerfect is uitgegroeid tot een wereldwijde groep bedrijven en de grootste particuliere aanbieder van taalkundige en zakelijke diensten ter wereld. Shawe geeft leiding aan de dagelijkse activiteiten van het bedrijf vanuit het hoofdkantoor in New York.

Onder het leiderschap van Shawe heeft TransPerfect vele prijzen en onderscheidingen ontvangen. Het bedrijf heeft zevenmaal de Inc. Award gekregen. 5000 Award in ontvangst mogen nemen, behoorde het zesmaal tot de Deloitte Technology Fast 500 en heeft het meerdere Stevie Awards for Sales and Customer Service gewonnen. In Crain’s New York Business werd TransPerfect negen jaren opeen geklasseerd als een van de grootste particuliere bedrijven en een van de grootste bedrijven met een vrouw als eigenaar. Bovendien werd TransPerfect zesmaal door Entrepreneur en de Women President’s Organisation vermeld als een van de snelst groeiende bedrijven in Noord-Amerika die een vrouw als eigenaar hebben of door een vrouw worden geleid.

In 2008 verscheen Shawe in de prestigieuze “40 Under 40 list” van Crain’s New York Business. Shawe heeft lezingen gegeven aan de New York University en de Columbia University en is lid van de Association for a Better New York (ABNY). Voordat hij de vertaalbranche binnenstapte, was Shawe financieel analist bij Chemical Bank en Global Custody Consultant bij Merrill Lynch. Shawe heeft een MBA in Finance en International Business van de New York University Stern School of Business. Shawe behaalde zijn bachelorgraad aan de University of Florida waar hij drievoudig afstudeerde in Finance, Marketing en Risicomanagement.

 

Jin Lee
Senior Vice President Global Production

Jin Lee is Senior Vice President Global Production bij TransPerfect. Lee geeft wereldwijd leiding aan de vertaal-, tolk- en DTP-afdelingen van het bedrijf. Hij heeft ongeëvenaarde ervaring met het leiden van grootschalige technische projecten in meerdere talen. Vanuit het hoofdkantoor in New York ziet hij toe op de selectie, training, productiviteit en evaluatie van meer dan 350 werknemers wereldwijd. Lee begon zijn carrière bij TransPerfect in 2003 als projectmanager met kennis van de Koreaanse en de Franse taal. Hij onderscheidde zich door zijn ‘hands-on’-aanpak en zijn vermogen om grote, geografisch verspreide teams te vormen die succesvol samenwerkten aan projecten met strenge compliance- en kwaliteitsnormen, en werd mede daardoor bevorderd tot senior manager van de afdeling juridische vertalingen. In 2007 werd Lee aangewezen als hoofd van onze snel groeiende afdeling Life Sciences; hij speelde daar een cruciale rol in de ontwikkeling van onze grootste accounts. Lee heeft een BA in economie van het Middlebury College.

 

Kevin Obarski
Senior Vice President voor Noord-Amerika

Kevin Obarski, Senior Vice President voor Noord-Amerika, trad in 2001 in dienst bij TransPerfect in Atlanta als Director Business Development. Binnen enkele maanden genereerde Obarski recordwinsten. Zijn indrukwekkende verkoopprestatie ging samen met een even indrukwekkend vermogen om andere leden van het TransPerfect-salesteam te motiveren en aan te sturen. Nu geeft hij leiding aan een volledige staf van regionale managers, business development managers en accountmanagers in de belangrijkste Amerikaanse vestigingen van TransPerfect. Voordat hij bij TransPerfect kwam werken, was Obarski Corporate Sales Manager voor de Cleveland Cavaliers in de NBA. Hij heeft een BA van de universiteit van Florida, waar hij is afgestudeerd in Finance en Management.

 

Jessica Eker
Jessica Eker
Senior Vice President

Jessica Eker is Senior Vice President en werkt sinds 2003 bij TransPerfect. Met een focus op Life Sciences en een wereldwijd team van zo'n 150 salesmensen, zowel in het veld van Life Sciences als daarbuiten, heeft Eker TransPerfect geholpen wereldwijde partnerschappen op te bouwen met een aantal toonaangevende farmaceutische bedrijven, zoals Johnson & Johnson, Pfizer, Novartis, Bristol-Myers Squibb, Daiichi Sankyo en Merck, en was bovendien verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de dienst Taalkundige Validatie van TransPerfect. Artikelen van Eker over het vertalen van klinische trials zijn verschenen in de tijdschriften Future Pharmaceuticals en EPC (European Pharmaceutical Contractor) Magazine, en zij heeft opgetreden als gastspreker op de jaarlijkse conferentie van de Drug Information Association (DIA) in 2008. Tijdens de Stevie Awards voor sales en klantenservice in 2010 ontving Eker de titel “National VP of Sales of the Year”. Ze studeerde in 2001 met uitmuntende cijfers af aan de Georgetown University met een BSLA in Spaans en een dubbele minor in Business en Italiaans.

 

Michael Sank
Vice President, Corporate Development

Michael Sank kwam in 1997 bij TransPerfect, toen hij het kantoor in Los Angeles opende. Vervolgens leidde hij als Vice President of International Operations de wereldwijde uitbreiding van het bedrijf. Hij woonde in die periode in Londen, Parijs, Frankfurt en Hongkong, waar hij leiding gaf aan alle sales- en productieactiviteiten in Europa en Azië. In zijn huidige functie beheert Sank partnerschappen en andere strategische initiatieven, waaronder fusies en overnames, zoals die met Crimson, ArchiText, iSP, Overtaal, Quagnito, Iverson, WorldLingo en Yamane. Door samen te werken met nieuwe managers heeft hij bijgedragen aan de integratie, het behoud van werknemers, de groei en het algehele succes van deze fusiepartners binnen het nieuwe TransPerfect-kader. Hij was lid van de LocWorld Program Advisory Board en fungeerde als voorzitter van de Globalization and Localization Association (GALA). Hij heeft een BA (cum laude) in Engels van de San Diego State University.

 

Roy B. Trujillo
Chief Operating Officer

Chief Operating Officer Roy B. Trujillo trad in 1999 in dienst bij TransPerfect, waarbij hij belangrijke, relevante kennis en ervaring meebracht voor de behoeften van de snelgroeiende TransPerfect-groep. Voorafgaand aan zijn functie bij TransPerfect werkte Trujillo als president en CEO bij Leona's Foods, Inc. Gedurende zijn tijd bij dit bedrijf is het vooral dankzij zijn inspanningen geweest dat een kleine regionale speler zich tot een nationale leverancier van hoogwaardige natuurlijke voedingsproducten heeft ontwikkeld. De door LFI ontwikkelde en geproduceerde producten werden niet alleen onder eigen merk op de markt gebracht, maar ook verkocht onder de private merknamen van Amerika's grootste detailhandelaar. Voordat hij bij Leona’s Foods werkte, vervulde hij diverse technische en leidinggevende functies bij IBM, SBC Communications en Chase Investment Services. Trujillo behaalde een MBA in Corporate Finance en Entrepreneurial Studies aan de New York University Stern School of Business en een bachelorgraad in Industrial Engineering aan de New Mexico State University.

 

Marc H. Miller
Vice President Quality Systems
President TransPerfect Medical Device Solutions

Marc H. Miller is President van TransPerfect Medical Device Solutions en Vice-president Quality Systems voor TransPerfect. TransPerfect Medical Device Solutions heeft als enige vertaalbedrijf ter wereld een ISO 14971-certificaat en is tevens gecertificeerd volgens ISO 9001 en ISO 13485. Miller werkte eerder als Senior Research Associate voor het strategische consultancybedrijf S.I.A.R, waar hij beoordelingen schreef voor Amerikaanse en Europese medisch-technische bedrijven. Miller behaalde zijn MBA in Marketing aan de Scottish Business School van de Stirling University in Schotland en zijn BA in Keltische Taal- en Letterkunde aan Harvard University.

 

 

 
Knop Sluiten

Groep bedrijven


 
Knop Sluiten

Kies uw taal


Noord-, Midden- en Zuid-Amerika Europa Afrika en het Midden-Oosten Azië-Oceanië